Siirry sisältöön

Yhdistys

Suomen Picardienpaimenkoirat ry rekisteröitiin vuonna 2015. Sen tarkoituksena on levittää tietoa picardienpaimenkoirasta rotuna sekä edistää rodun terveyttä, kasvattamista ja jalostamista Suomessa. Rotu on harvinainen, joten yhdistys on pieni: alle 20 jäsentä ja noin puolet Suomen picardipopulaatiosta. Yhdistyksen jäseniä on harvassa etelästä Lappiin. Yhdistys toimii rodun harrastajien yhdyssiteenä ja järjestää yhteisiä tapahtumia, mm. yhteiset kesäpäivät vuosittain.

Rotujärjestö on Suomen palveluskoiraliitto

Suomen Picardienpaimenkoirat ry_Säännöt

Sähköposti: picardienpaimenkoirat@gmail.com

Yhdistyksen hallitus ja toimihenkilöt 2019:
Puheenjohtaja: Jenni Saarelainen
Varapuheenjohtaja: Katja Päivinen
Rahastonhoitaja: Tove Luukkonen
Sihteeri: Mirka Talvitie
Hallituksen jäsen: Satu Ihanamäki, Tove Luukkonen
Hallituksen varajäsen: Satu Kujala

Yhdistyksen jäseneksi pääset maksamalla jäsenmaksun:
Liittymismaksu: 5 euroa
Jäsenmaksu: 30 euroa
Perhejäsen: 15 euroa
Pentuejäsen: 15 euroa/pentu (ei liittymismaksua)

Tilinumero: FI53 5780 0720 5286 570
Saajan nimi: Picardienpaimenkoirat ry / Luukkonen

Ilmoita maksun viestikentässä: oma nimi ja mitä suoritus koskee; jäsenmaksu, perhejäsen, jne.

Hallituksen jäsenten esittelyt

Jenni Saarelainen
Ensimmäinen picardi, Cara, muutti meille 2008. Vuonna 2016 haimme Miran ja 2017 vahvistui laumamme Tossulla. Koirat ovat meille eniten kotikoiria joiden kanssa puuhaillaan arkisia asioita, välillä pyörähdetään näyttelyissä ja kesällä treenataan vepeä.
Yhdistykseen olen kuulunut alusta asti, ja puheenjohtajana toiminut alkuvuodesta 2019.

Katja Päivinen
Ensimmäinen picardimme, Maddie, tuli perheeseemme kaksi vuotta sitten joten olen kohtuu uusi picardiharrastaja. Koiria - tarkemmin vehnäterriereitä,
joita myös kasvatan - minulla on kuitenkin ollut lapsesta asti . Maddien kanssa harrastetaan tällä hetkellä TOKOa ja aina kun aikaa riittää käymme pohjoisessa patikoimassa, Maddie onkin jo nuoresta iästään huolimatta kokenut reissaaja.

Mirka Talvitie
Aina koirallista elämää viettäneenä, rotu vaihtunut picardeiksi vuosien saatossa. Pääasiallisena harrasteena henkilöhaku niin PK kuin pelastuspuolella. Siinä sivussa joskus muiden lajien höntsäilyä, kokeiluja, kursseja ja muuta testausta sekä aktiivisuutta harraste yhdistyksissä.

Satu Ihanamäki
Picardisti vuodesta 2010 ja yhdistyksen perustajajäsen. Ensimmäinen picardini oli narttu ja nykyinen on uros. Intohimojani picardin lisäksi ovat luonnossa liikkuminen ja paimennus.
(Kuva: Katja Päivinen)

Satu Kujala
Lupu tuli meille alkuvuodesta 2016 pitkään jatkuneen Briard-putken jälkeen. Napsutteleva vastarannan kiiski olikin täysin uusi koirakokemus ja hyvin ollaan pärjätty. Lupua ei kesäisin paljoa kuivin turkein näe ja saunaseuraakin siitä saa.
Vapaa-ajallani liikun mielelläni ulkona, laitan puutarhaa ja mökkeilen.