Siirry sisältöön

Yhdistys

Suomen Picardienpaimenkoirat ry rekisteröitiin vuonna 2015. Sen tarkoituksena on levittää tietoa picardienpaimenkoirasta rotuna sekä edistää rodun terveyttä, kasvattamista ja jalostamista Suomessa. Rotu on harvinainen, joten yhdistys on pieni: alle 20 jäsentä ja noin puolet Suomen picardipopulaatiosta. Yhdistyksen jäseniä on harvassa etelästä Lappiin. Yhdistys toimii rodun harrastajien yhdyssiteenä ja järjestää yhteisiä tapahtumia, mm. yhteiset kesäpäivät vuosittain.

Rotujärjestö on Suomen palveluskoiraliitto

Suomen Picardienpaimenkoirat ry_Säännöt

Sähköposti: picardienpaimenkoirat@gmail.com

Yhdistyksen hallitus ja toimihenkilöt 2021:
Puheenjohtaja: Jenni Saarelainen
Varapuheenjohtaja: Satu Kujala
Sihteeri: Minski Räty
Rahastonhoitaja: Tove Luukkonen
Hallituksen jäsen: Petri Saarelainen

Yhdistyksen jäseneksi pääset maksamalla jäsenmaksun:
Jäsenmaksu: 30 euroa
Perhejäsen: 15 euroa
Pentuejäsen: 15 euroa/pentu

Tilinumero: FI53 5780 0720 5286 57
Saajan nimi: Picardienpaimenkoirat ry / Luukkonen

Ilmoita maksun viestikentässä: oma nimi ja mitä suoritus koskee; jäsenmaksu, perhejäsen, jne.

Jenni Saarelainen
Ensimmäinen picardi, Cara, muutti meille 2008. Vuonna 2016 haimme Miran ja 2017 vahvistui laumamme Tossulla. Koirat ovat meille eniten kotikoiria joiden kanssa puuhaillaan arkisia asioita, välillä pyörähdetään näyttelyissä ja kesällä treenataan vepeä. Ensimmäinen pentu Tora syntyi 2019 loppuvuodesta ja jäi kotiin kasvamaan vanhempiensa rinnalle
Yhdistykseen olen kuulunut alusta asti, ja puheenjohtajana toiminut alkuvuodesta 2019.

Minski Räty

Olen entinen pieneläinhoitaja, nykyinen koirahieroja-yrittäjä ja pian valmistuva CPCFT (koirien fitness trainer). Opiskelen myös akupunktiota, tavoitteena hoitaa sekä koira että omistaja samalla omassa yrityksessäni.

Ensimmäinen picardini Taikurin Aramis, tuttavien kesken Sparrow, tuli kotiini 2007. Vuoden 2014 alussa kävin hakemassa Gibbsin Ranskasta, Millausta, jossa Gibbsin vanhemmat toimivat työkoirina lammastilalla.

Sparrown ja Gibbsin kanssa on harrastettu jonkin verran paimennusta, rallytokoa ja koiratanssia. Reilu vuosi Sparrown kuoleman jälkeen eli vuonna 2019 vuosikas kodinvaihtaja Bald tuli elävöittämään minun ja Gibbsin rauhaisaa eloa. Erinäisten sairauksien ja luustollisten ongelmien takia me harrastamme lihasjumppaa ja hömppäilyä enimmäkseen kotona.

Yhdistyksessä olen ollut mukana sen perustamisesta saakka. Aluksi puuhailin nettisivujen kanssa ja sihteerin pestiin hyppäsin tammikuussa 2021.

Tove Luukkonen

Ensimmäinen Picardini Charlie tuli syksyllä 2010 solahtaen sujuvasti Berninpaimenkoira laumaani. Bernejä minulla on ollut vuodesta 1982 lähtien, ollen myös kaksi pentuetta.Toisen Picardini hain Ranskasta 2015, brindle narttu Lucyn ja ensimmäinen picardipentueeni syntyi 2018 josta jäi äitinsä seuraksi fauve narttu Odessa. Picardien kanssa olen harrastanut: paimennusta, hakua, tokoa, jäljestystä, kickbikea, potkukelkkailua, enemmän tai vähemmän yksilön vahvuuksista riippuen. Yhdistykseen olen kuulunut sen perustamisesta lähtien.

Satu Kujala
Lupu tuli meille alkuvuodesta 2016 pitkään jatkuneen Briard-putken jälkeen. Napsutteleva vastarannan kiiski olikin täysin uusi koirakokemus ja hyvin ollaan pärjätty. Lupua ei kesäisin paljoa kuivin turkein näe ja saunaseuraakin siitä saa.
Vapaa-ajallani liikun mielelläni ulkona, laitan puutarhaa ja mökkeilen.

Petri Saarelainen