Siirry sisältöön

Pennut/ Jalostus

Yhdistyksen jalostustoimikunnalta voi kysyä pennun hankinnasta, mahdollisista pentueista tai kodinvaihtajista, rodun terveydestä ja kasvatuksesta. Jalostustoimikunta välittää tietoa yhdistyksen jäsenten pentueista.
jalostus.picardienpaimenkoirat@gmail.com
(kopioi osoite sähköpostiviestisi vastaanottaja -kenttään.)

Pentuvälitys

Tällä hetkellä pentueita ei ole.

Kasvattajalle

Yhdistyksen pentuvälitystä käyttävän kasvattajan tulee
- kuulua Suomen Picardienpaimenkoirat ry:n,
- tarjoutua liittämään pennunostajat yhdistykseen ja maksamaan ensimmäisen vuoden jäsenmaksu,
- noudattaa Kennelliiton sääntöjä ja ohjeita, mm. kasvattajasitoumus.

Yhdistykseen kuuluva kasvattaja voi halutessaan julkistaa tiedot pentueestaan yhdistyksen verkkosivulla 20 euron hintaan. Kasvattaja lähettää yhdistelmän koirien tiedot ja omat tietonsa jalostustoimikunnalle, joka tarkistaa, että yhdistelmä on Suomen Kennelliiton jalostusstrategian mukainen, kasvattaja on Suomen Kennelliiton jäsen ja Kennelliiton kasvattajasitoumus on voimassa. Yhdistys ei kuitenkaan ota vastuuta kasvattajan tekemästä yhdistelmästä, vaan vastuu on kasvattajalla.
Jos jalostustoimikunta hyväksyy ilmoituksen lisättäväksi sivuille, kasvattaja maksaa 20 € yhdistyksen tilille, ja yhdistys julkaisee ilmoituksen kotisivuillaan.
Yhdistys ei julkaise pentueesta muuta kuin alla mainitut viralliset tiedot. Muut tiedot kasvattaja julkaisee omilla kanavillaan.
- Kennelnimi
- Kasvattajan nimi
- Lähiosoite
- Postinumero- ja toimipaikka
- Sähköpostiosoite
- Puhelinnumero
- Kotisivut
- Emän ja isän nimet ja linkit molempien sukutauluihin ja terveystietoihin (tietojen puuttuessa ilmoitusta ei julkaista)
- Pentue astutettu/Syntyy
Osoitetta ja puhelinnumeroa ei julkaista verkkosivulla, ellei kasvattaja näin halua. Yhdistykselle ne tulee kuitenkin ilmoittaa.

Jalostustoimikunta

Yhdistyksen jalostustoimikunnan tehtävänä on:
- laatia picardienpaimenkoirille jalostuksen tavoiteohjelma,
- kerätä ja välittää picardienpaimenkoiria koskevaa tietoa,
- neuvoa ja opastaa picardienpaimenkoirien jalostusta ja kasvatusta jalostuksen tavoiteohjelman ja jalostustoimikunnan toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Yhdistyksen hallitus vahvistaa jalostustoimikunnan tekemät päätökset, ja jäsenkokous vahvistaa jalostustoimikunnan toimintaperiaatteet. Toimikunnan toimintakertomus valmistellaan hallitukselle vuosittain ennen vuosikokousta.

Picardienpaimenkoirien ensimmäinen jalostuksen tavoiteohjelma hyväksyttiin jäsenkokouksessa syksyllä 2019, SPKL:ssa kesäkuussa 2020, ja siirtyi siten Kennelliiton käsittelyyn.

Jalostustoimikunta seuraa rodun kehitystä ja tilannetta maailmalla, ja pitää yhteyttä muiden maiden yhdistyksiin.

Jalostustoimikunta
jalostus.picardienpaimenkoirat@gmail.com
(kopioi osoite sähköpostiviestisi vastaanottaja -kenttään.)

Jenni Saarelainen, pj.
Satu Kujala
Tove Luukkonen